2013 DJ MARKO VALENTINO® All rights reserved
| mv@djmarkovalentino.com | Created by: ART2YOU

ORIENTAL BALKAN LATIN HOUSE

Az orientális-balkan-latin-pop house zene alapját a house zene képezi, amelynek gyökerei egészen a 20.század elejéig nyúlnak vissza. Legfőbb jellemzői: gyors ritmusok, hipnotikus hatás, varázslatos dallamok, népzenei hatások mind az énekben, mind magában a zenében.

Eme csodálatos hangzású, ritmikus, pozitív töltető zenékben a következő motívumok lelhetők fel: világzene (népi és folklór motívumok), keleti kultúrák zenéinek sokszínűsége (orientális: indiai karnatikus, perzsa gyökerű dallamok), a klasszikus zenéből táplálkozó egykori jugoszláv államokban magának teret hódító „turbó-folk” vagy balkán (saját kultúráikkal együtt az egyedi zenei motívumaik fejlődését segítő albánok, bolgárok, ciprusiak, görögök, románok, horvátok zenéjére jellemző dallamok), Afrika-Kelet-Amerika déli részének zenéi, görögök zenéi, a török zene, a bolgár és román zenék összetéveszthetetlensége, arab kultúrák motívumai, egyiptomi zene, és még sok más.

Ki merre járt a történelem során, biztosan otthagyta lába nyomát minden tekintetben, és ebben pont ez a szép, hogy a világ minden táján az egyre felvilágosult és „költözködő” életünkben megkezdődött a zenei összeolvadás korszaka.

A sokszínű- és fajtájú zenék bemutatása és népszerűsítése érdekében Marko Valentino biztos, hogy minden tőle telhetőt megtesz. Ha valakit érdekel részletesebben a téma, ajánlom szeretettel általam írt szellemi művemet, amelynek címe: Az orientális-balkán house zene. A könyvet nálam lehet megvásárolni.