2013 DJ MARKO VALENTINO® All rights reserved
| mv@djmarkovalentino.com | Created by: ART2YOU

BIO

Marko Valentino, (Kubista Márk Bálint) 1985. április 19-én született Budapesten. Általános iskolában már felfedezték tehetségét, tagja volt a Magyar Rádió Gyermekkórusának, valamint közel 9 évig zongorázott magas fokon. A Francophonie francia nyelvű sanzonéneklési versenyen a Francia Intézetben országos 6.helyezett lett.

Az egyetemi évek alatt részt vett az Erasmus cserediák programban, melynek keretén belül Törökországban tanulhatott egy szemesztert. Lengyelországban Krakkó városában egy fontos kutatás részesévé is vált. A klasszikus zene az egész életét végigkíséri, amelynek motívumai tisztán látszanak és leginkább hallatszanak abból a csodálatos zenei repertoárból, amit DJ-ként játszik Oriental-Balkan-Latin-Mainstream House zenei stílusban.

Az EFHA-nál elvégezte a PRO DJ tanfolyamot, hogy valóban mesterszerűen űzhesse szakmáját. Még jóval a diploma előtt megvalósíthatta nagy álmát: rádiózott, amelyet azóta sem hagyott abba. Rádiósként a Vörösmarty és a Budaörs Rádióban, valamint saját netes rádiójában kipróbálhatta a rádiózás minden területét: jeleskedett műsorvezetőként, program- és hírszerkesztőként, zenei szerkesztőként, és riporterként is. Angolnyelv-és irodalomtanárként, valamint kommunikáció szakon (rádiós szakirányon) végzett. Manapság nehéz világot élünk, és nem csinálhatjuk mindig azt és úgy, amire és ahogyan vágyunk. Ő ezen felülemelkedett és megmutatta tehetségét, áthidalt minden elé gördülő problémát.

Zenélt Angliában, Törökország nagyobb klubjaiban, és esküvőkön is folyamatosan részt vesz zenei szórakoztató munkatársként. Szép hangjának köszönhetően folyamatosan karaoke esteket tart ezzel bátorítva nem csak az ifjúságot, hogy vele együtt énekeljen és válasszon nagy terjedelmű zenei repertoárjából: magyar, angol, francia, török nyelvű számokból. Retro zenei palletájában is majdnem, hogy el lehet veszni, hisz annyira bő és kielégítő a választéka.

Marko Valentino hiszi, hogy a pozitív energiájú orientális-balkan-latin house zenére és ilyen fantasztikus egyéniségre igenis szükség van, és az emberek a józan eszükre és jóízlésükre hallgatva követik őt azon a nemes és tiszta úton, ahol ő is jelen van. Napjainkban saját új slágereken dolgozik, amelyeket hamarosan lehet látni honlapján is. Az ő zenéjére a következő szlogen illhet csupán: Pozitív zene, csak jó zene, a világ minden tájáról!